Završen intenzivan mjesec usavršavanja povodom Dana profesora francuskog jezika

U studenom smo obilježili Dan profesora francuskog jezika. Povodom tog dana svim profesorima francuskog je od 15. studenog do 3. prosinca bilo ponuđeno mnoštvo stručnih usavršavanja koja su vrijedno polazili članovi naše Udruge. 

U organizaciji Francuskog instituta je organiziran nagradni natječaj za profesore pod nazivom « Moi et l’enseignement en ligne: gloire ou déboires ? « . 


Zatim je također u organizaciji Francuskog instituta organizirano predavanje na daljinu putem zooma na temu « L’enseignement hybride et la pédagogie différenciée en classe de FLE » koju je vodio Adrien Payet 15. i 17. studenog. 

U prostoru Francuske medijateke je Slađana Domladovac održala radionicu « Éveiller les jeunes enfants au français langue étrangère » 22. studenog.

Sutradan, 23. studenog je na daljinu putem zooma održano predavanje na temu « Mettre en place des échanges scolaires et projets éducatifs entre la France et la Croatie » koju je vodio Franck Le Cars.

U istom tjednu  je  26. studenog uživo održana edukacija u sklopu županijskog stručnog vijeća s temom « La comédie musicale : un projet pédagogique original pour la classe » koju je vodila Ana León Moreno u obliku radionice u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu.

Od 26. studenog do 4. prosinca se u Samoboru i Svetoj Nedelji održao „Tjedan francuske kulture“ u organizaciji udruge Samobor Chassieu, a interdisciplinarnim skupovima su nazočili profesori raznih profila, među kojima su bili i profesori francuskog jezika iz naše Udruge. Tjedan francuske kulture je započeo u petak, 26.studenog, radionicom „Umjetnost na francuski način“, a zatim je 29. studenog otvorena istoimena izložba. U srijedu, 1. prosinca, je održana radionica o geografiji Francuske pod nazivom „Učimo o Europi: Francuska“. U petak, 3. prosinca, je održana glazbena radionica o francuskoj šansoni pod nazivom „Tragovima francuske šansone“, a tjedan je završio u subotu, 4.prosinca, brbljaonicom za klince.

 

Pregršt zanimljivih događanja su obilježila Dan profesora francuskog jezika, a mala zanimljivost je da je točno na Dan profesora francuskog jezika upravo francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio Hrvatsku. 

Sign Up to see what your friends like.

Retour en haut