Državni stručni skup učitelja i nastavnika francuskog jezika u Zadru 2018.

Državni stručni skup učitelja i nastavnika francuskog jezika (Zadar 2018.)

Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi u Zadru su se od 3. do 5. svibnja 2018. Održavala predavanja i radionice za odgojitelje, učitelje i nastavnike francuskog jezika čija je glavna tema bila „ Međukulturnost u nastavi francuskog jezika“.

Na otvaranju skupa su prigodnim pozdravnim govorom ravnateljica Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole gospođa Diana Radić Škara , veleposlanik Republike Francuske u Hrvatskoj gospodin Philippe Meunier i prof. Slavenka Markota kao voditeljica i organizatorica državnog stručnog skupa, izrazili dobrodošlicu svim sudionicima skupa.

Na skupu, čiju je organizaciju omogućila Agencija za odgoj i obrazovanjea u suradnji s Francuskom ambasadom i Francuskim institutom, sudjelovalo je 40-ak učitelja i nastavnika. Radionice i predavanja, koje su bile izuzetno dobro pripremljene i još bolje odrađene, su održavali francuski predavači uz potpunu podršku i sudjelovanje svih sudionika skupa.

Teme na skupu su bile:

1. L’enseignement-apprentissage de la grammaire, Dominique Abry

2. L’interculturel en classe de FLE, Rose-Marie Chaves

3. La littérature contemporaine dans la classe de FLE, Pierre Yves Roux

4. Enseigner avec des supports authentiques pour motiver nos classes de français,

V. Jamen, Hachette FLE

5. Stratégies et méthodologie pour réussir le DELF, N. Viala, Didier FLE

6. L’apprentissage coopératif… la façon la plus dynamique pour apprendre ensemble,  

A. Quetel, Emdl

7. Vidéos et cartes mentales : un duo gagnant !, A. Quetel, Emdl

8. L’enseignement précoce d’une langue étrangère, A. Hatterer, Cle International

9. Activités de classe pour pratiquer l’oral (compréhension, expression et l’interaction) – niveau A1 en 6ième année, E. Rivoiron, A. Boussard

10. Activités de classe pour pratiquer l’oral (compréhension, expression et l’interaction) – niveau A2 en 8ième année, A. Lemaire, A. Maurin

11. Activités de classe pour pratiquer l’oral (compréhension, expression et l’interaction) – niveau B1 au lycée, M. Mazan, C. Charnier

Salon des éditeurs

Kao i prošle godine „Salon des éditeurs“, kojeg je organizirala Francuska ambasada, je privukao pažnju naših profesora, a nazočni predstavnici francuskih izdavačkih kuća Maison des Langues , Didier FLE , Hachette FLE , FLE PUG , CLE International te knjižare Kutak knjiga i Profil Kllet su bili vrlo susretljivi u pomoći oko odabira i preporuke različitih izdanja.

Ovo je i godina u kojoj HUPF – Hrvatska udruga profesora francuskog jezika obilježava svojih velikih 25 godina postojanja i uspješnog djelovanja. Tom prigodom smo, na svečanoj sjednici zaključili, da se uz mukotrpni rad ali i ljubav prema francuskom jeziku ipak postižu značajni rezultati koji , na kraju, rezultiraju zadovoljstvom i ponosom.

Skup su zatvorile Slavenka Markota i Loreana Selišek-Butina – vanjske suradnice za francuski jezik pri Agenciji za odgoj i obrazovanje i gospođa Martine Manavella – ataše za jezičnu i obrazovnu suradnju pri Francuskoj ambasadi. Sveukupni dojam je bio izuzetno pozitivan, izraženo je veliko zadovoljstvo uspješnom organizacijom i još boljom provedbom samog skupa uz naznaku da se ponovni susret očekuje na jesen iduće godine.

                                                                        Pavica Palunčić-Beloša, prof.

Sign Up to see what your friends like.

Retour en haut