udrugahupf@gmail.com HUPF
Connexion

Connexion à votre compte

Identifiant
Mot de passe
Maintenir la connexion active sur ce site

Projets

Réalisés et en cours de réalisation

Dramska družina XVI. gimnazije na francuskom jeziku „Les stylistes” Featured

  • dimanche, 28 mai 2017 21:06
  • Written by 

Dramska družina XVI. gimnazije na francuskom jeziku

Les stylistes

Frankofona dramska družina XVI. gimnazije Les stylistes pod vodstvom profesorice Davorke Franić djelovala je ove školske godine u sastavu Sara Antičić (4.e), Iva Cerinski (4.b), Ema Glas (4.b), Lara Jednačak (4.b), Monika Jurgec (4.d), Klara Radić (4.b) i Dominik Tišljar (4.b).

Les stylistesaktivno su sudjelovali na brojnim manifestacijama vezanim uz francuski jezik, u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Prvi su puta nastupili na Večeri frankofonije u organizaciji Hrvatske udruge profesora francuskog jezika koja se održala 17. ožujka 2017. godine u Osnovnoj školi Matije Gupca u Zagrebu. Na toj večeri ostvarili su zapažen nastup s jednim isječkom iz ovogodišnje predstave Bavardages.

S cjelovitom predstavom nastupili su zatim na 15. Festivalu frankofonog kazališta za srednjoškolce. Festival se održavaood 29. travnja do 2. svibnja 2017. U Beogradu, Srbija. Na Festivalu je sudjelovalo dvanaest frankofonih kazališnih družina iz Italije, Francuske, Srbije, Crne Gore, Češke, Rumunjske, Turske, Rusije i, naravno, Hrvatske.

Les stylistes su u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojili posebnu nagradu stručnog žirija, nagradu za francuski jezik (Prix de la langue française). Tijekom festivala imali su priliku družiti se sa svojim vršnjacima s kojima dijele iste interese te sudjelovati u odabiru najbolje predstave.

Na kraju su Les stylistesnastupili kao posebni gosti na 5. Festivalu male frankofonije La vie en rose5. svibnja 2017. u KUC Travno.

OvogodišnjiLes stylistesse slažu da im je ovo kazališno iskustvo, osim usavršavanja francuskog jezika, pružilo puno zadovoljstva kroz nova poznanstva, druženja i zabavu.

Le théâtre en français, c’est cool !