udrugahupf@gmail.com HUPF
Connexion

Connexion à votre compte

Identifiant
Mot de passe
Maintenir la connexion active sur ce site

Projets

Réalisés et en cours de réalisation

Frankofonija u zemlji čudesa Featured

  • jeudi, 28 avril 2016 17:03
  • Written by 

Učenici polaznici Francuskoga jezika i ove su godine tradicionalno obilježili Frankofoniju. U igrokazu koji su odglumili na francuskom jeziku dobro poznatu priču Alice au pays des merveilles - Alisa u zemlji čudesa.

Ulogu Alice odigrala je Ana Krupski (6.a), a njezinu sestru glumila je Rajna Đurić (6.a) koja je također glumila i vrata. Zeca kojeg Alisa pokušava dostići u priči, odigrala je Andrea Stapar (6.b). Plesačice umjetničke škola “Fortunat Pintarić” - odjel suvremenog plesa, pod vodstvom profesorice Olje Vilić, plesom su nam dočarale trenutke u priči kada Alisa pada kroz zečju rupu i susreće antipode. Adi Stajku (6.a) bio je Dodo, a Katja Kukec (6.d) i Vanda Žauhar Henezi (6.d) Tralalère i Tralali.

U jednom dijelu priče Alisa dođe u prekrasan raspjevani vrt. Cvijeće u vrtu bili su učenici 4.razreda Mihaela Lončar (4.c), David Mišić (4.c), Matija Nemec (4.c), Fabian Perošić(4.a), Roko Petrović (4.b), Mislav Sinjerec (4.c), Nera Teufel (4.a) i Filip Žagar (4.c). Učenica 8.a razreda Petra Požgaj u čarobnom je vrtu bila cvijet koji je na flauti odsvirao skladbu “Tambourin” francuskog skladatelja Jean-Philippe Rameaua.

Antonia Pleić (6.c) i Hrvoje Horvat (6.a) glumili su mačka koji zbunjuje i plaši Alisu svojim odgovorima upozoravajući je da nitko u njihovom svijetu nije normalan, a na čajanci kod Ludog Šeširdžije Alisu su s pjesmom dočekale: Dora Kuretić (6.b) kao Chapelier Fou, Vanda Žauhar Henezi (6.d) kao zec i Katja Kukec (6.d) kao miš.

Marljive karte koje pokušavaju popraviti štetu i obojati kraljici ruže u crveno bili su učenici 4.razreda Nera Teufel i Fabian Perošić. Nemilosrdnu kraljicu odigrala je Dunja Vuglovečki (6.d)

Partiju kriketa kod kraljice odigrale su plesačice umjetničke škola “Fortunat Pintarić” - odjel suvremenog plesa.

Nakon predstave učenici su degustirali francuske slastice.

                                                                         

Tomislava Kraljić, prof.francuskog i engleskog

 

Moj osvrt na Frankofoniju

30. 3. 2016. u našoj školi organizirala se Frankofonija. Učenici koji uče francuski jezik  su prikazali igrokaz na francuskom jeziku osmišljen po djelu Alise u zemlji čudesa. Nastavnica Tomislava Kraljić, profesorica engleskog i francuskog jezika organizirala nam je tu predivnu Frankofoniju. Došla je plesna grupa umjetničke škola “Fortunat Pintarić” - odjel suvremenog plesa koja je sve rasplesala. Na kraju svega dobili smo francuska tradicionalna jela – mmm, kako fino!

Filip Vodopija, 7.c

  • 911
  • Last modified on mardi, 10 mai 2016 19:57